Isu Rombakan Kabinet

Date:

Share post:

Semakin kecoh tentang isu rombakan kabinet sejak seminggu ini. Dikatakan Tun Dr Mahathir akan melakukan rombakan kabinet besar-besaran pada bulan depan kerana tidak berpuas hati dengan prestasi kerja oleh beberapa orang Menteri Kabinet sekarang.

Namun isu rombakan kabinet yang tengah hangat ini dinafikan oleh Menteri Kewangan Lim Guan Eng. Lim Guan Eng berkata dia tidak pernah mendengar tentang perkara rombakan ini didalam kabinet ataupun secara dalaman. Isu ini lebih kepada spekulasi dan khabar angin sahaja.

Akan tetapi portal-portal berita telahpun tersebar yang telah ada beberapa Menteri yang akan digugurkan dan bakal digantikan dengan Ahli parlimen Jeli, Datuk Seri Mustapha Mohamed dan juga Ahli Parlimen Seri Gading Datuk Shahrudin Md Salleh.

spot_img

Related articles

Tarikh Bayaran Gaji Penjawat Awam 2024

Tarikh Bayaran Gaji 2024: Apa yang Perlu Anda TahuAnda mungkin sudah tahu tarikh bayaran gaji penjawat awam untuk...

Permohonan UPUOnline Bagi Kemasukan Ke IPTA Dan ILKA Sesi Akademik 2024/2025

Anda baru sahaja mendapat keputusan SPM atau STPM dan ingin melanjutkan pengajian ke peringkat tinggi? Jika ya, anda...

Cari Kerja di MYFutureJobs

Fungsi Program MYFutureJobs 2024 : Perkara yang perlu anda tahuMYFutureJobs adalah satu program bantuan dan sokongan dari Kerajaan...

KARNIVAL KERJAYA MYFutureJobs OKU DAN TVET

PERKESO2024 TIADA LAGI YANG TERPINGGIRKarnival Kerjaya. 9Pagi hingga 5Petang. 01-03 Mac 2024 IDCC Shah Alam.Daftar Sekarang di www.myfuturejobs.gov.my/careerfairApa itu MYFutureJobs? Lihat...