BERNIAGA DI INSTAGRAM

Date:

Share post:

 

 Ada 500 juta pengguna instagram yang membuktikan ada perniagaan yang perlu aktif di instagram. Jika pandai menggunakannya ia suatu rangkai sosial media yang menjadi platform pemasaran yang hebat untuk menyedut target pelanggan yang berpotensi dari seluruh dunia.


    Ada beberapa perkara yang perlu di ikut secara mantap dan konsisten bagi meningkatkan pemasaran di instagram anda. Semakin banyak likes menyentuh post anda semakin tinggi potensi produk anda.

    Berikut saya tuliskan di sini 7 langkah mudah PETUA bagaimana untuk melaksanakan pemasaran instagram yang akan membantu dan mngembangkan perniagaan secara percuma.

1. Manfaatkan bisnes profil instagram-isi segala maklumat call to action di dalam setting profil. letak no tel,email,link wasap dan sebagainya.

2. Cross>promosikan akaun instagram ke social media yang lain seperti fb,twitter,linkedln dan lain-lain jemput mereka ke akaun ig anda.

3. Buat post 2,3 kali setiap hari untuk permulaan. biar mendahului post follower.

4. Berinteraksi dengan follower untuk menarik minat follower kepada anda. jika ada seseorang yang yang luangkan masa komen di post anda,anda juga kena luangkan masa beberapa saat untuk membalas dan ucap terima kasih. tag 3 orang kawan di satu post,ini mempercepatkan menarik perhatian dari follower baru.

5. Buat hashtag interaktif.pastikan guna hastag dengan cara yang betul. 1 petua hashtag yang agak berkesan jugak adalah hashtag dari pelanggan yang mereka gunakan untuk post gambar mereka sendiri.

6. Share semula gambar yang di upload oleh pelanggan.

7. Gunakan kreativiti untuk berhubung dengan penonton. ini lebih baik dan berkesan dari post yang agak nampak lurus untuk iklan.

.

spot_img

Related articles

Tarikh Bayaran Gaji Penjawat Awam 2024

Tarikh Bayaran Gaji 2024: Apa yang Perlu Anda TahuAnda mungkin sudah tahu tarikh bayaran gaji penjawat awam untuk...

Permohonan UPUOnline Bagi Kemasukan Ke IPTA Dan ILKA Sesi Akademik 2024/2025

Anda baru sahaja mendapat keputusan SPM atau STPM dan ingin melanjutkan pengajian ke peringkat tinggi? Jika ya, anda...

Cari Kerja di MYFutureJobs

Fungsi Program MYFutureJobs 2024 : Perkara yang perlu anda tahuMYFutureJobs adalah satu program bantuan dan sokongan dari Kerajaan...

KARNIVAL KERJAYA MYFutureJobs OKU DAN TVET

PERKESO2024 TIADA LAGI YANG TERPINGGIRKarnival Kerjaya. 9Pagi hingga 5Petang. 01-03 Mac 2024 IDCC Shah Alam.Daftar Sekarang di www.myfuturejobs.gov.my/careerfairApa itu MYFutureJobs? Lihat...