HomeBisnesBERNIAGA DI INSTAGRAM

BERNIAGA DI INSTAGRAM

 

 Ada 500 juta pengguna instagram yang membuktikan ada perniagaan yang perlu aktif di instagram. Jika pandai menggunakannya ia suatu rangkai sosial media yang menjadi platform pemasaran yang hebat untuk menyedut target pelanggan yang berpotensi dari seluruh dunia.


    Ada beberapa perkara yang perlu di ikut secara mantap dan konsisten bagi meningkatkan pemasaran di instagram anda. Semakin banyak likes menyentuh post anda semakin tinggi potensi produk anda.

    Berikut saya tuliskan di sini 7 langkah mudah PETUA bagaimana untuk melaksanakan pemasaran instagram yang akan membantu dan mngembangkan perniagaan secara percuma.

1. Manfaatkan bisnes profil instagram-isi segala maklumat call to action di dalam setting profil. letak no tel,email,link wasap dan sebagainya.

2. Cross>promosikan akaun instagram ke social media yang lain seperti fb,twitter,linkedln dan lain-lain jemput mereka ke akaun ig anda.

3. Buat post 2,3 kali setiap hari untuk permulaan. biar mendahului post follower.

4. Berinteraksi dengan follower untuk menarik minat follower kepada anda. jika ada seseorang yang yang luangkan masa komen di post anda,anda juga kena luangkan masa beberapa saat untuk membalas dan ucap terima kasih. tag 3 orang kawan di satu post,ini mempercepatkan menarik perhatian dari follower baru.

5. Buat hashtag interaktif.pastikan guna hastag dengan cara yang betul. 1 petua hashtag yang agak berkesan jugak adalah hashtag dari pelanggan yang mereka gunakan untuk post gambar mereka sendiri.

6. Share semula gambar yang di upload oleh pelanggan.

7. Gunakan kreativiti untuk berhubung dengan penonton. ini lebih baik dan berkesan dari post yang agak nampak lurus untuk iklan.

.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments