Tindakan Pantas Anggota Polis Meru Yang Berintegriti

Date:

Share post:

Tindakan Pantas Anggota Polis Meru Yang Berintegriti.

5 ogos 2017 hari sabtu jam 1800hrs ketika berjoging dengan beberapa penduduk taman desa permai jalan meranti merah di taman rekriasi jalan meranti merah. Ketika asyik berjoging seorang penduduk iaitu Mazlan Yunus( Penolong Setiausaha Persatuan Penduduk) telah ternampak sebiji motor di hujung taman di tepi pokok kelapa sawit.
Saudara Mazlan maklum pada pada saya dan saya maklumkan pada Pengerusi Persatuan Penduduk iaitu Tuan Shahrul Zamzari. Tuan Shahrul Zamzari datang tengok keadaan motor dan terus membuat aduan ke balai polis pekan meru.
Tidak sampai 2 minit terus 2 orang anggota balai polis pekan meru sampai dan maklumkan pada penduduk berdasarkan no plat motor tersebut adalah motor curi dan polis dah maklumkan pada pemilik motor tersebut(jalan nenas) bahawa motor dah temui. Dan pemilik di kehendaki datang ambik motor itu di balai pekan meru.
Salah seorang daripada 2 anggota ini bernama Aidil. Mereka terpaksa membawa motor itu ke balai meru dengan menolak motor tersebut dari taman desa permai ke balai pekan meru. Jauh jugak nih mau basah lencun peluh keluar sebab motor ni tak boleh start dan tayar pun pancit.
.
spot_img

Related articles

Tarikh Bayaran Gaji Penjawat Awam 2024

Tarikh Bayaran Gaji 2024: Apa yang Perlu Anda TahuAnda mungkin sudah tahu tarikh bayaran gaji penjawat awam untuk...

Permohonan UPUOnline Bagi Kemasukan Ke IPTA Dan ILKA Sesi Akademik 2024/2025

Anda baru sahaja mendapat keputusan SPM atau STPM dan ingin melanjutkan pengajian ke peringkat tinggi? Jika ya, anda...

Cari Kerja di MYFutureJobs

Fungsi Program MYFutureJobs 2024 : Perkara yang perlu anda tahuMYFutureJobs adalah satu program bantuan dan sokongan dari Kerajaan...

KARNIVAL KERJAYA MYFutureJobs OKU DAN TVET

PERKESO2024 TIADA LAGI YANG TERPINGGIRKarnival Kerjaya. 9Pagi hingga 5Petang. 01-03 Mac 2024 IDCC Shah Alam.Daftar Sekarang di www.myfuturejobs.gov.my/careerfairApa itu MYFutureJobs? Lihat...