HomeCeritaTindakan Pantas Anggota Polis Meru Yang Berintegriti

Tindakan Pantas Anggota Polis Meru Yang Berintegriti

Tindakan Pantas Anggota Polis Meru Yang Berintegriti.

5 ogos 2017 hari sabtu jam 1800hrs ketika berjoging dengan beberapa penduduk taman desa permai jalan meranti merah di taman rekriasi jalan meranti merah. Ketika asyik berjoging seorang penduduk iaitu Mazlan Yunus( Penolong Setiausaha Persatuan Penduduk) telah ternampak sebiji motor di hujung taman di tepi pokok kelapa sawit.
Saudara Mazlan maklum pada pada saya dan saya maklumkan pada Pengerusi Persatuan Penduduk iaitu Tuan Shahrul Zamzari. Tuan Shahrul Zamzari datang tengok keadaan motor dan terus membuat aduan ke balai polis pekan meru.
Tidak sampai 2 minit terus 2 orang anggota balai polis pekan meru sampai dan maklumkan pada penduduk berdasarkan no plat motor tersebut adalah motor curi dan polis dah maklumkan pada pemilik motor tersebut(jalan nenas) bahawa motor dah temui. Dan pemilik di kehendaki datang ambik motor itu di balai pekan meru.
Salah seorang daripada 2 anggota ini bernama Aidil. Mereka terpaksa membawa motor itu ke balai meru dengan menolak motor tersebut dari taman desa permai ke balai pekan meru. Jauh jugak nih mau basah lencun peluh keluar sebab motor ni tak boleh start dan tayar pun pancit.
.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments