HomeShakleeTugas Omega Guard(Minyak Ikan) Dalam Memperbaiki Taraf Kesihatan Anda

Tugas Omega Guard(Minyak Ikan) Dalam Memperbaiki Taraf Kesihatan Anda

PENGENALAN OMEGA GUARD SHAKLEE

OMEGA GUARD

adalah minyak ikan yang mempunyai banyak fungsi dalam memperbaiki taraf kesihatan manusia. Banyak pihak atau pengeluar yang berlumba-lumba menghasilkan minyak ikan. Penghasilan ini di lakukan atas dasar permintaan tinggi di dunia terutama dalam arena dunia perubatan. Minyak ikan di hasilkan mengikut gred dan kualiti yang berbeza. Harga pasaran minyak ikan juga berbeza. Dan kualiti Omega Guard Shaklee pula adalah diantara minyak ikan yang paling tulen di dunia. Di katakan tulen adalah kerana setiap kapsul Omega Guard Shaklee mengandungi kesemua 7 spektrum penuh asid lemak Omega-3 yang semulajadi di antaranya DHA,EPA,ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard boleh membekalkan 905mg asid lemak Omega-3 DHA dan EPA.

DARI MANA SUMBER OMEGAGUARD?

Sumber OmegaGuard dan perbezaannya dengan minyak ikan. OmegaGuard di ekstrak daripada ikan air laut sejuk seperti ikan sardin,ikan bilis,ikan herring dan ikan kembung yang bertempat di perairan Negara Jepun. OmegaGuard tidak di ambil dari minyak hati ikan,minyak hati ikan yang biasa dihasilkan dan dipasarkan oleh pihak-pihak lain di dunia. Dari segi ketumpatan OmegaGuard juga adalah 3 kali ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan.

PROSES PENGHASILAN OMEGAGUARD

Proses penghasilan minyak ikan pihak lain juga berbeza dari proses penghasilan OmegaGuard. Kebanyakan mereka menggunakan kaedah mengekstrak minyak ikan dengan menggunakan kaedah penyulingan tekanan tahap tinggi yang biasa digunakan oleh kebanyakan kilang pada masa kini. Kaedah yang mereka gunakan ini tidak tepat,mereka hanya mendapat kuantiti minyak ikan berbanding kualiti. Dengan menggunakan kaedah penyulingan tekanan tahap tinggi ini boleh menyebabkan kemusnahan sesetengah nutrien malah tidak mampu menapis logam-logam berat yang boleh membahayakan kesihatan.

Amat berbeza dengan kaedah penyulingan OmegaGuard Shaklee. Kaedah penyulingan OmegaGuard ini berjaya menyingkirkan bahan-bahan yang merbahaya bagi kesihatan manusia. Bahan-bahan yang berjaya dinyahkan adalah seperti plumbum,merkuri,arsenik,kadmium,dioksin,dan PCB(polychlorinated biphenyl) sejenis bahan kimia industri yang sangat toksik. ProsesĀ  kaedah yang digunakan dalam penghasilan OmegaGuard ialah menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini. Dengan kaedah ini,asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi berjaya di ekstrak melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul.

BAGAIMANA OMEGAGUARD BERTINDAK UNTUK MEMBAIKI TARAF KESIHATAN?

Tajuk “Bagaimana OmegaGuard bertindak dalam membaiki taraf kesihatan” biar pakar nutrisi yang huraikan. Seterusnya kepada tugas OmegaGuard membaiki taraf kesihatan:-

 1. Menghindari pembekuan darah di dalam badan
 2. merendahkan kolestrolmengurangkan ketegangan di kepala atau leher
 3. megekalkan tekanan darah normal
 4. melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar
 5. Dha dan Epa mampu menentang trombosis
 6. mencegah penyakit saluran darah dan strok
 7. mengawal masalah obesiti
 8. mencegah areteriosclerosis,myocardial infacrtion
 9. membantu mengurangkan risiko sakit jantung
 10. membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
 11. penting dalam 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan,memerlukan DHA sebagai nutrien utama untuk otak,sistem saraf dan retina.
 12. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
 13. mencegah penyakit alzheimer
 14. memelihara penglihatan dan pendengaran serta mencegah migrain
 15. meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
 16. membaiki alahan kulit,psorisis,demam hay,bronkitis,penyakit lelah,hepatitis,sle(lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang
 17. menentang kanser paru-paru,payudara,prostat dan kolon.
 18. meningkatkan enterogastritis,meransang hati selepas pembedahan
 19. membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif
 20. memelihara fungsi-fungsi sendi(arthritis)
 21. paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
 22. memelihara sendi dan membaiki gout
 23. mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan
 24. EPA dan DHA berupaya menstabilkan emosi,membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan,tekanan,kebimbangan(anxienty),neurasthenia,insomnia,autisme,kanak-kanak hyperaktif dan penyakit schizophernia.
 25. pengambilan secara berterusan dapat mnyerikan kulit,kulit lebih licin dan kemerah-merahan
 26. membantu meningkatkan kesuburan
 27. mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.

Untuk dapat lebih info tentang Suplemen yang bagus boleh tengok di >> www.vitaminsoho.com

atau boleh juga lihat di FB PAGE KEDAI VITAMIN MERU KLANG
https://www.facebook.com/Kedaivitaminmeruklang

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments