Jutawan Paling Muda Di Dunia

Di Kuasakan Oleh :

Ritesh Agarwal adalah jutawan paling muda di dunia. Seorang Remaja yang berasal dari Ragayada India.

Diketika usianya 26 tahun beliau sudah menjadi seorang jutawan. Apa yang memyebabkan pemuda dari Ragayada India sebuah daerah dari selatan Odisha ini sangat berjaya?

Sedangkan Raitesh di besarkan di kawasan yang penduduknya bersuku-suku dan purata penduduk di tempatnya adalah petani. Dan hidup di dalam keluarga kelas menengah dari sejak lahir sehingga ke usia 18 tahun. Keluarganya menjalankan kedai tempatan kecil di Orissa Selatan.

Apa rahsianya? Sebut saja OYO Hotel pasti ramai yang tahu dan apa kaitannya dengan Ritesh Agarwal. Ritesh adalah seorang usahawan india, jutawan, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif OYO rooms.

Permulaan Kerjaya. Ritesh mula menjual kad sim pada usia 13 tahun. Ritesh pernah berkata dia gagal enam kali sebelum berjaya dalam mengusahakan OYO. Kata Ritesh " Jika anda tidak gagal, anda tidak akan menguatkan diri sendiri". Hari ini OYO sedang berlumba dengan kelajuan untuk menjadi salah satu rangkaian hotel terbesar di dunia.

BACA JUGA  HARGA MAKSIMUM BORONG DAN RUNCIT BAGI TOPENG MUKA

Dari seorang anak yang melarikan diri dari keluarga sehingga menjadi usahawan Jutawan. Ritesh berkata Masa kecil nya adalah sama dengan mana-mana kanak-kanak di bandar kecil, cuma yang membezakannya dengan kanak-kanak lain adalah dia sentiasa tahu dan ingat bahawa dia ingin menjadi seorang usahawan.

Ketika dia di usia kanak-kanak, dia suka menulis dan sangat berminat dengan pengaturcaraan komputer. Dia mula mengambil pelajaran pengaturcaraan pada usia 10 tahun.

Ritesh memberitahu bahawa Gurunya menghabiskan masa berjam-jam untuk mengajarnya pengaturcaraan komputer. Dia seorang jurutera dengam pendidikan dan telah beralih ke Ragayada untuk bersama keluarganya. Dia adalah orang pertama yang mengajar saya tentang pentingya ketekunan. Saya gagal banyak kali, tetapi dia tidak pernah berputus asa dan terus memotivasi saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Isu Air Tercemar Di Selangor

Isu Air Tercemar Di Selangor

Isu air tercemar di Selangor yang menyebabkan sistem bekalan air di hentikan. Aku tinggal di Meru Klang maka rumah aku...

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram